Sivut

lauantai 6. marraskuuta 2010

Lisäproteiinia päivällisessä


Lauantaiaamun aamupalan söin yhdeksän aikoihin. Parin tunnin päästä vatsassa tuntui tuttu epämiellyttävähkö tunne, jonka aiemmin olen tulkinnut näläksi. Mutta eihän se nälkää ole. Tällä hetkellä tulkitsen sen merkiksi että mahalaukku on tyhjentynyt ylimääräisestä tavarasta.

Puolen päivän aikaan olin siis valmis lenkille. Lihakset olivat hyvin levänneet ja notkeat, ja juoksu sujui muuten kuin itsestään paitsi että keuhkot ja sydän eivät olleet samaa mieltä. Kauhea puuskutus ja syke katossa. No, minä yritin kyllä hieman löysäillä mutta eihän se onnistu jos jalat ovat päättäneet juosta tiettyä vauhtia. Toivottavasti elimistö ei ota tuota lenkkiä kovin pahasti.

En ole varma mistä tuo tavallista korkeampi syke nyt tällä kertaa johtui. Töissä on kylläkin ollut itsellä stressiä ja muilla flunssaa kovasti liikenteessä. Minä sairastin yhden flunssan muutama viikko sitten mutta jospa se on jo jotain muuta flunssaa. Jotain vaikutusta sydämen väsymystilaan voi olla sillä että paino on tippunut tällä viikolla jo 1,5 kiloa ja siitä 0,9 kiloa viimeisen kahden päivän aikana. Tämä ei ole ollut mitenkään tarkoituksellista. Olen pikkuhiljaa lisäillyt rasvaa enemmän ja enemmän ruokavalioon. Ilmeisesti sillä on liiallisesti laihduttava vaikutus.



Lenkin jälkeen join minun "palautusjuoman". Se on kyllä hieman ihmeellinen sekoitus, myönnetään. Resepti on tällainen:

1 pussi Nutrilett mansikkapirtelöjauhetta
2 rkl Hera80-proteiinijauhetta (suklaanmakuinen)
1 tl glutamiinia
1 rkl intiaanisokeria
3-4 dl vettä

Nutrilettia ja intiaanisokeria lisään siis hiilareiden takia kun noita kahta sattuu kaapissa olemaan. En ole jaksanut ostaa mitään maltodekstriinijuttua. Tällä sekoituksella jaksaakin sitten taas pari tuntia eteenpäin.



Päivällisen söin kolmen aikoihin. Tällä kertaa oli ruisjauhoissa pyöritettyä, voissa paistettua lohta, valmista salaattisekoitusta, miniluumutomaatteja, tuorekurkkua ja valkosipulioliiviöljyä. Tuo ruisjauho on ehkä vähän laihdutusruokavalion vastaista, mutta kun se maistuu niin hyvältä ja se imaisee ne ihanat voit siitä pannulta.

Juuri kun olin melkein saanut annoksen syötyä, paljastui lautaselta yököttävä toukka. Ilmeisesti se tuli salaattisekoituksen mukana. Sain pidettyä syödyt ruoat mahassa mutta loput kasvikset jäi syömättä (viimeisen palan lohta napsaisin kyllä suuhuni).

Ei kommentteja: