keskiviikko 4. elokuuta 2010

Kesäkurpitsareseptejä

Kun tuota kesäkurpitsaa nyt tulee joka ovesta ja ikkunasta, niin olen kokeillut muutamaa reseptiä.

Kesäkurpitsa-fetapiirakka
(sovellettu alkuperäisestä ohjeesta http://www.maku.fi/resepti/kesakurpitsapiirakka)



Taikina
200 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
1,5 dl kauraleseitä
1/4 dl vettä

Täyte
450 g kesäkurpitsaa
2 kpl sipulia
1/2 tl rouhittua pippuria
1/2 pkt pekonia (170 g paketti)
200 g fetajuustoa
200 g juustoa (raastettuna)

Munamaito
4 kpl munaa
1 dl kuohukermaa
3 dl kevytmaitoa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua pippuria
1/3 tl chilijauhetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Nypi pehmeä rasva, jauhot ja leseet muruiksi. Lisää viimeiseksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin siksi ajaksi kun valmistat täytteen.

Paloittele kesäkurpitsa, silppua sipulit ja pekoni. Kuullota vihannekset ja pekoni pannulla voissa ja mausta ne suolalla sekä ripauksella pippuria.

Paloittele fetajuusto. Sekoita munamaidon kaikki aineet keskenään.

Taputtele taikina suureen, voideltuun paistosvuokaan tai leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista pohjaa noin 15 minuuttia.

Levitä esipaistetun pohjan päälle kypsennetty kesäkurpitsa-sipuli-pekoniseos. Levitä juustot pinnalle ja kaada viimeiseksi päälle munamaitoseos.

Paista piirakkaa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes maitoseos on hyytynyt. Piirakka on parhaimmillaan lämpimänä.

Kesäkurpitsamuffinit (12 kpl)
(ideoitu Kinuskikissan blogista http://www.kinuskikissa.fi/?cat=26)



Ohje 1
150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1/2 dl täysruokosokeria (intiaanisokeria)
2 kananmunaa
1 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
1 dl karkeaa täysjyväspelttijauhoa
1/2 dl kookosjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl macaa
hieman aitoa vaniljaa
1,5 dl maitoa
2 dl karkeaksi raastettua (puristeltua ja valutettua) kesäkurpitsaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat ainekset sekaisin ja lisää taikinaan maidon kanssa. Lisää kesäkurpitsaraaste.

Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja täytä taikinalla. Paista noin 15 minuuttia 225 asteessa.

Ohje 2
1,5 dl sokeria
1 dl täysruokosokeria (intiaanisokeria)
2 kananmunaa
2 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
1,5 dl karkeaa täysjyväspelttijauhoa
1/2 dl kookosjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl kookosöljyä
2 dl karkeaksi raastettua (puristeltua ja valutettua) kesäkurpitsaa

Pese sitruunat ja raasta keltainen osa kuoresta. Vatkaa kaikki ainekset sekaisin.

Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja täytä taikinalla. Paista noin 15 minuuttia 225 asteessa.

Minun käyttämät ainekset ovat hieman hifistelyä. Voit korvata intiaanisokerin tavallisella sokerilla, kaikki jauhot tavallisella vehnäjauholla, jättää macan pois ja kookosöljyn tilalla voi käyttää mitä tahansa juoksevaa rasvaa (ei ehkä oliiviöljyä kuitenkaan kannata).

Minä pidin enemmän toisen ohjeen muffinssien sitruunaisesta mausta, mies taas suklaamuffinsseista. Minusta suklaamuffinsseihin tuli raakakaakaosta ja macasta hieman kitkerä maku. Normaalia tummaa kaakaojauhetta käyttäen ja ilman macaa, luulisin että nuo suklaamuffinssit olisivat todella hyviä.

Ei kommentteja: