Sivut

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Kasvihuoneesta

Kävimme tänään miehen kanssa Äimäraution K-Raudassa ja ostimme hieman kiinnitysvälineitä, pyörätelineen ja porrastikkaat. Siivoilimme hieman autotallia ja mies teki kahdelle kajakilleen ja pyöränkuljetustelineelle säilytyspaikat seinälle. Sitten ripustimme varaston puolelle kattoon Viherpeukaloilta tilaamani kaksi käytettyä suurpainenatriumlamppua (400W ja 600W). Aion nimittäin "ulkoistaa" kasvien talvetuksen ja taimikasvatuksen keväällä autotalli/varastoon.

Voi olla että noiden valojen kajastus varaston ikkunasta saattaa herättää joidenkin ohikulkijoiden "kiinnostuksen". Toivottavasti eivät poliisit kuitenkaan poikkea kylään. Nuo lamput ovat nimittäin erityisesti hampunkasvattajien suosiossa.

Varaston seinät kaipaavat vielä valkoista maalia jotta tilasta tulee mahdollisimman valoisa. Ehkä joitain hyllyjä saattaisin laittaa seinille. Lisäksi pitää ostaa pari ajastinta valojen päälläoloaikojen säätämiseksi ja ehkä mahdollisesti tuuletin, jotta saa tarvittaessa puhallettua viileämpää ilmaa varastoon autotallin puolelta. En ole ihan varma kuinka lämpimäksi varasto tulee noilla lampuilla. Olen aiempina talvina lämmittänyt varastoa 2 kW öljytäytteisellä patterilla mutta se ei koskaan ole ollut läheskään täydellä teholla.

Kasvihuoneessa ananaskirsikat yrittävät puskea katosta läpi. Kasvihuone on vain 160 cm korkea, joten tämä ei liene mikään ihme tällaisena lämpimänä kesänä. Pari kasvihuonekurkkuakin on tulossa. Chilit ja paprikat kypsyvät. Munakoisosatoa on jo korjattu. Muutama hunajamelonikin on tulossa. En tiedä ehtivätkö ne kypsyä ennen halloja. Jos eivät, niin voihan nuo yrittää siirtää varastoon kypsymään.










Ei kommentteja: