Sivut

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Kevätpuuhia

Niin, vatsakivut ovat pysyneet poissa kun lopetin kasvisten syönnin. Ilmeisesti kasvikset eivät sovi kaikkien ruokavalioon. Enimmäkseen olen syönyt ruisleipää, meetwurstia, juustoa, lihaa ja hedelmiä. Suostuin viimein myöntämään itselleni että jaksan käydä lenkillä paljon paremmin jos syön hiilihydraatteja. Laihtumaan en kyllä ole onnistunut tällä ruokavaliolla mutta olkoon sitten se laihduttaminen.

Maanantaina aloitin ihan oikeasti harjoittelemaan juoksemista. Tänään en jaksanut käydä lenkillä mutta huomenna käyn taas pitkästä aikaa Oulu-rasteilla. Pitää yrittää juosta ainakin osa matkasta. Siinä on vain se vaara että en sitten muista lukea karttaa ja päädyn eksyksiin. Kokeilen myös miten Niken kiihtyvyyssensori toimii maasto-olosuhteissa. Oletus on että ei kovin hyvin.

Talo on taas täynnä taimia ja tilanpuute vaivaa. Viikonloppuna olisi tarkoitus pystyttää jälleen kasvihuone. Ostin siihen jopa uuden muovihupun. Riippuu tietysti säistä että uskaltaako alkaa jo ulkoiluttamaan kasveja. Viime vuonna taimet kyllä kestivät aika hyvin pakkasöitäkin kasvihuoneessa hallaharson alla. Lisäksi ostin Prismasta taimilavan johon voi laittaa osan kasveista kunhan keksin mihin sen sijoitan pihalla. Laitan kuvan sitten kun lava on paikallaan.

Kasvimaalle olen nikkaroimassa viljelylaatikoita. Alla yksi "ennen"-kuva ja yksi kuva parista valmiista laatikosta paikoillaan. Laatikot on käsitelty ulkopuolelta värittömällä puunsuojalla ja valkoisella läpikuultavalla puunsuojalla. Yhden laatikon koko on noin 200x70cm. Lisäksi ajattelin ostaa Kekkilän viljelylaatikon vertailun vuoksi. Itsetehdyt on kyllä halvempia mutta puunsuojan kuivumista joutuu odottamaan kaksi kertaa vuorokauden ajan. Autotallissa ei ole tilaa kuivatella kuin yhden laatikon lautoja kerrallaan joten projekti etenee hitaahkosti. Laitan lisää kuvia myöhemmin.

1 kommentti:

Armi kirjoitti...

Hyvä kun vatsakivut ovat hellittäneet. Muuten olet kyllä haalinut itsellesi taas valtavasti tekemistä sitten :).