Sivut

perjantai 28. toukokuuta 2010

Juolavehnäfarmilla

Viime lauantaina vuokrasin Oulun kaupungilta viljelypalstan Hietasaari II-alueelta. 15 euron maksulla saa aarin kokoisen alueen kesäksi viljeltäväkseen. Jos seuraavina vuosina maksaa keväällä lähetetyn laskun, saa saman palstan uudestaan.

Olen nyt muutamana päivänä käynyt palstalla kunnostamassa sitä. Vaikuttaa siltä että viime vuosina kyseisellä palstalla ei ole viljelty muuta kuin juolavehnää. Todennäköisesti en jaksa puhdistaa koko palstaa perusteellisesti tänä vuonna. Kolme ja puoli penkkiä on nyt valmiina ja olen kylvänyt porkkanaa, punasipulia (ihan siemeninä), korianteria, persiljaa, tilliä, parsakaalta, pinaattia ja kehäkukkia. Tänään meni maahan tavallista ja punasipulia (istukassipuleita).

Kotona taimilavassa odottavat jo avomaankurkut ja kesäkurpitsat palstalle pääsyä. Lisäksi lavassa on kasvamassa petunioita, sinitähtösiä ja hunajameloneita.

Kasvihuoneessa on lähes kaikki muut kesäkukat ja yrtit, paprikat, chilit ja amppelitomaatit. Kaikki ovat vielä suurimman osan aikaa kateharson alla joten kasvihuoneessa on hieman kummitusmainen tunnelma.


Meillä on pari saskatoonia, jotka ovat viimeisen viikon kukkineet komeasti. Toivottavasti tulee hyvä sato. Viime vuonna pensaista tuli muutamia marjoja maistiaisiksi ja ne olivat todella hyviä.

Omenapuissa tai luumupuissa ei näy kukkia. Todennäköisesti ne ei kuki tänä vuonna sillä ne on istutettu vasta viime kesänä. Tänä keväänä olen hankkinut lisäksi suklaakirsikan. Se kukkii juuri nyt joten toivon mukaan saamme syksyllä muutaman kirsikan maistettavaksi.

Muita kukkivia pensaita ovat norjanangervot ja herukat. Kukkapenkeissä kukkii tarhakylmänkukka, japaninakileija, kultatyräkki, siperianunikko, sammalleimu, narsissi ja helmililja.

Ei kommentteja: