Sivut

perjantai 12. helmikuuta 2010

Google-diagnosointia

Viime päivinä minulle on tullut aivan h-lvetillisiä vatsakipuja joidenkin aterioiden jälkeen. Kipu on selkeästi erilaista kuin närästys. Sen tarkkaa paikkaa on vaikea paikallistaa mutta jossain ylävatsan alueella se on. Alkamisajankohta on yleensä alle tunti syömisestä, kesto 2-4 tuntia ja se on enemmän tai vähemmän aaltoilevaa.

Tänään tein sitten Google-diagnoosin itselleni. Haku "vatsakipu ruokailun jälkeen" tuottikin heti liudan tuloksia joista päädyin oireiden perusteella tulokseen että minulla on sappikiviä. Nimittäin, sappioireita aiheuttavien ruokien joukossa mainittiin tuorekurkku jota söin kolmella kerralla neljästä kohtauksesta. Yksi kohtaus on selittämättä mutta luulen että se johtui limellä maustetusta vedestä. Lisäksi söin sillä kerralla hieman goji-marjoja ja kaakaonibsejä mutta goji-marjoja olen popsinut useana päivänä ilman oireita ja kaakaota söin vain ihan pikkuisen. Kaalilaatikko, kananmuna, nötkötti, tonnikala+majoneesi tai broileri+oliivi+kuivatut tomaatit eivät ole aihettaneet kipua.

Pitänee vielä viikonlopun aikana testailla eri ruokia ja jos tuorekurkku on oikeasti se joka aiheuttaa kivut niin sitten varaan ajan lääkärille heti maanantaina. Sen voin kyllä sanoa että ei ole yhtään kiva syödä kun joka kerta saa pelätä että tuleekohan nyt kipukohtaus.

Ei kommentteja: