Sivut

maanantai 4. tammikuuta 2010

Ohi on!

Joulu on nyt sitten lusittu, onneksi. Tässä on vielä pari kuvaa siskoille ja heidän miehilleen menneistä huovutetuista lahjoista:

Uusi vuosi ja uusi elämä. Aloitin taas vähähiilihydraattisen ruokavalion; tällä kertaa pienellä sivujuonella varustettuna. Kaikki nimittäin aina selittää kuinka he eivät "pysty syömään niin paljon lihaa" kuin he kuvittelevat että vhh-dieetillä syödään. Minä otan tämän sitten haasteena ja yritän nyt sitten toteuttaa semi-vegetaristista ruokavaliota. Vähähiilihydraattisessa ruokavaliossahan ei ole tarkoitus korvata leipää ja pottuja lihalla vaan kasviksilla ja rasvalla. Proteiineja pitäisi syödä periaatteessa sama määrä kuin virallis-terveellisessä ruokavaliossa (10-20% päivittäisestä kalorisaannista). Täytyy kyllä myöntää että itse yleensä syön enemmän proteiineja kuin tuo suositus on, olin sitten millä tahansa ruokavaliolla.

Käytännössä tämä kokeilu tarkoittaa sitä että en osta kaupasta naudan tai sianlihaa. Aluksi tietysti käytän pois ne lihat mitä on pakastimessa, mutta kun ne loppuu niin ne loppuu. Hirvenlihaa voi tulla silloin tällöin täydennyksenä appivanhemmilta, mutta sitä ei lasketa. Kalaa ja kanaa tulen syömään sen jälkeen ehkä muutaman kerran viikossa mutta tarkoitus olisi minimoida ainakin kanansyönti. Loput ruoat pitäisi sitten laittaa kasaan kasviksista, hedelmistä, rasvoista, kananmunista ja maitotuotteista.

Mikä tässä on sitten niin vaikeaa? Itselleni tässä ruokavaliossa on kaksi erityisen hankalaa asiaa: vihaan kasviksia ja vihaan ruoanlaittoa. Valitettava totuus on että vhh-ruokavaliota noudattava ei voi mennä kaupan eineshyllylle vaan kaikki on valmistettava alusta alkaen itse. Ja miten sitten syöt kasviksia jos pelkkä ajatus niistä oksettaa?

Joten: koska ruoanlaitto on niin ikävää, päätin että teen ruokaa ison määrän yhtenä päivänä viikossa. Silloin kokkaan lähes kaikki aamupalat, lounaat ja iltapalat (syön kolme kertaa päivässä). Salaattia joudun varmaan tekemään vielä toisena päivänä viikossa. Joinain päivinä saatan ehkä paistaa tai keittää lisäksi kananmunia. Kasvisten määrää yritän lisätä pikkuhiljaa lihan/kalan joukkoon ja paljon voita, kermaa ja mausteita päälle. Jospa niitten maku peittyisi siten.

3 kommenttia:

rakentaja ruttunen kirjoitti...

mieki olen ollut tuolla kuurilla kaksi viikkoa. kilon on tippunut paino :)

Unknown kirjoitti...

Leivästä ja leivonnaisista luopuminen on kyllä hankalaa..

Armi kirjoitti...

Mulle lääkäri sanoi, että unohtaa koko sana laihdutuskuuri ja elää vain terveellisesti ja pienentää annoksia ja lisätä liikuntaa. Karkki/leivonnaispäivä kerran viikossa. Niin pitäisi painon pudota ilman laihareitakin. Vielä ei näy missään kylläkään, vaikka jo useampi viikko mennyt.