Sivut

perjantai 13. maaliskuuta 2009

Uusi kevät, uudet kujeet

Viimeisestä päivityksestä on melkein vuosi. En tiedä johtuiko päivityksen lopettaminen taimien liiallisesta määrästä vai vain yleisestä laiskuudesta. Viime kesä oli kyllä todella surkea puutarhurin kannalta. Heinäkuussa oli pitkän aikaa alle 10 astetta lämmintä. Yritä siinä sitten kasvattaa tomaatteja, jotka vaativat vähintään 15 astetta. Sen lisäksi että kasvis- ja juuressato jäi heikoksi, kukat kukkivat viikkoja myöhässä (jos ehtivät ennen yöpakkasia). Tekstin lopussa on kuitenkin parhaat kuvat viime kesältä.

Uusi kylvökausi on tietysti alkanut jo tammikuussa. Silloin meni multiin lähinnä chiliä. Helmikuun lopulla kylvin purjoa, keijunmekkoa, hämähäkkikukkaa, narsissitupakkaa ja kelloköynnöstä. Maaliskuussa heti hiihtoloman jälkeen kylvin syötäviä kasveja: tomaattia, karviaiskoisoa ja yrttejä. Toissapäivänä aloitin kesäkukkien kylvöt: mustasilmäsusannaa, ahkeraliisaa, palsamia, koristetupakkaa, rusokesäsypressiä ja hopeavillakkoa. Tänään sain kylvettyä loputkin maaliskuun kesäkukat.

Pyhästi lupasin ja vannoin miehelle että tänä vuonna en kylvä niin paljon kuin viime vuonna. Kuitenkin noita siemenpusseja on kertynyt sen verran että jos kylvää muutaman siemenen per pussi niin kohta on taas aikamoinen määrä taimia kasvamassa. Eilen piipahdin töistä tullessa Bauhausissa ja mukaan tuli perennanjuurakoiden lisäksi kaksi eksoottisempaa siemenpussia: etiopianbanaani ja oliivipuu. Saa nähdä mitä niistä tulee.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mieki pistin kukkia ensi kesälle. Aika montaa eri siementä minullekkin oli kertynyt. Saa nähä onnistuuko. Ensi kertaa kokeilen :) terkuin Anna-Liisa

Armi kirjoitti...

Mulla oottelee viimekesän ämpäri tuolla parvekkeella tyhjillään, tosin kyllä mullat on vielä siellä paikoillaan. Noin niinkuin muistutukseksi vain :).

Unknown kirjoitti...

Miekään en saanu viime kesänä ko yhen kypsän tomaatin niistä sinun kasvattamista taimista.

Jos sulle tullee ylimääräsiä kukkia/kasveja yms. niin meijän pihalle mahtuu kyllä. :D