Sivut

maanantai 28. kesäkuuta 2010

Kesäloma lähestyy

Innostuin jostain syystä valmistamaan kahta eri simaa etsittyäni netistä ohjeita raparperin käyttöön. Samalla löytyi ohje myös mustaherukanlehtien hyödyntämiseksi. Kuvassa oikealla raparperisima ja vasemmalla Marskin juoma. Toinen on tehty ruoko- ja fariinisokeriin, toinen tavalliseen kidesokeriin. Molempien ohjeita löytyy siis netistä. Minun raparperisiman salainen ainesosa on tuore minttu. Juomat valmistuvat sopivasti kesäloman alussa.

Alla on kuva myös kasvimaasta jonka vihdoin sain siistittyä kun mies kävi hakemassa kuorman kuorikatetta. Vasemmalla takana oleva kasvilava on kyllä ollut kätevä. Siinä sai kasvatettua tosi hyvät kesäkurpitsan, avomaankurkun ja petunian taimet.

Kesäkurpitsan taimet onnistuivat ehkä vähän liiankin hyvin. Tavallisesti onnistun tappamaan niistä 80% ennen istutusta joten kylvin 10 siementä. Tänä vuonna kaikki 10 itivät ja nyt ne kasvavat viljelypalstalla ja ovat aloittaneet kukinnan. Arvelen että minulla tulee olemaan huomattavaa ylituotantoa kesäkurpitsoista.