Sivut

maanantai 21. joulukuuta 2009

3D:tä ja joulunodotusta

Kävin eilen katsomassa ensimmäistä kertaa elämässäni täyspitkän 3D-elokuvan. Edellinen 3D-elämys taisi olla melkein vuosikymmenen takaa Eurodisneyssä. Eli elokuvan nimi oli Avatar, James Cameronin lähes 3-tuntinen takapuolenpuuduttaja (siis olisi voinut kestää lyhyemmänkin aikaa).

No, 3D oli hieman sellaista muka-3D:tä. Tuntui kuin 2D-esineitä ja -ihmisiä olisi ripoteltu "tasoihin". Luonnollista 3D-jatkumoa ei ollut. Aluksi oli hankala tietää mihin kohtaan pitäisi katsoa koska kaikki "tasot" eivät olleet yhtä teräviä. Lisäksi tekstitys aiheutti 3D:hen häiriöitä. Elokuvan katsominen tuntui silmille raskaammalta kuin normaalisti koska koko ajan piti keskittyä. Sivusilmällä katsottuna 3D ei oikein toiminut.

Hyvänä puolena voi sanoa että 3D-lasit pysyivät kohtuullisen hyvin omien silmälasien päällä. Luin netistä että jotkut saavat päänsärkyä 3D-elokuvista mutta onneksi minulle ei käynyt niin. Pari-kolme kertaa tuli pahoinvoiva olo joka meni ohi kun sulki hetkeksi silmänsä.

Itse elokuva oli juoneltaan tylsä ja ennalta-arvattava, mutta se oli arvostelujen perusteella ennalta tiedossa. Mieleen tuli Avaruusseikkailu 2001: paljon aikaa käytettiin kuvaamaan "ei mitään". Minkäänlaista tunnesidettä elokuvan henkilöihin ei syntynyt, ainakaan minua ei kiinnostanut pätkääkään kuoleeko joku vai ei. Parasta antia oli elokuvan "nätteys", pelkästään sen takia elokuvan näkeminen on "must".


Joulukin on kai tulossa vaikkei siltä tunnu. Lahjoja pitäisi paketoida ja pakata laukku reissua varten. Olemme menossa Ylläkselle. Toivottavasti brittien määrä on vähentynyt tänä vuonna, ne on aika rasittavia. Kuvassa itsetehtyjä pakettikortteja.

perjantai 18. joulukuuta 2009


Tämmöinen Tilda-lammas meni siskonpojalle 2-vuotislahjaksi, mutta se taisi olla liian pelottava kun ei oikein kelvannut. Meistä aikuisista lammas oli oikein söpö.

Viime aikoina olen innostunut askartelusta, erityisesti korttiaskartelusta, ja on tullut sitten tilailtua tarvikkeita erinäisistä verkkokaupoista. Tänään saapui viimeisin tilaus, cchobbyltä.

Siinä on pohjimmaisena Vivi Gade Design -papereita, sarjat Helsinki ja Copenhagen. Yhdessä paketissa on 6 erilaista paperia, 20 kutakin. Lisäksi kumpaankin sarjaan ostin koristenauhaa, 5x2m. Sitten on nippu erivärisiä A5-kartonkeja, 3D-päivänkakkaratarroja, vihreitä ja punaisia akryylitimanttitarroja, vihreitä ja punaisia haaraniittejä, huopaperhosia ja puunappeja. Lisäksi päätin kokeilla hieman tekstiilien kuviointia. Ostin näin aluksi neljää eri tekstiiliväriä: musta, luumu, pinkki ja kiivi. Tekstiilivärien vasemmalla puolella on tuputussiveltimiä sekä kukkien ja lehtien muotoisia vaahtokumileimasimia sekä oikealla puolella 4 kpl kuvioteloja sekä 1 valkoinen t-paita. T-paitoja olisi saanut halvalla isommankin setin mutta en uskaltanut vielä tilata ennenkuin näen onko tuo yksi tarpeeksi hyvälaatuinen.