Sivut

tiistai 2. kesäkuuta 2009

Keskeneräisiä projekteja

Kuten tavallista, olen taas aloittanut puutarhassa monta projektia jotka ovat kaikki kesken. Yksi on syreeniaidan välien siistiminen. Mies valitti että on rasittavaa ajella ruohonleikkurilla kaikki pensaiden välit. Ratkaisu on siis että kaivetaan nurmet pois pensaiden välistä ja kylvetään kukkien siemeniä tilalle. Siinähän se homma helpottuu kun kitkee käsin rikkaruohoja!

Toinen projekti on entisen hiekka- ja sorakasan siistiminen. Hiekat ja sorat ovat nyt käytetty ja hiekkakasan paikalle istutettu kolme omenapuuta: kaksi Pirjaa ja yksi Borgowskoje. Lisäksi istutin alueelle korallikanukan ja rusokuusaman. Entisiä istutuksia alueella ovat kaksi pylväskatajaa, kolme laakakatajaa, yksi kääpiövuorimänty, kaksi ruusupensasta (malvaruusu ja joku toinen jota en nyt muista), terijoen salava, pylväspihlaja, ahomansikoita ja joitain perennoja (joiden rikkaruohottumisesta taisinkin jo valitella aiemmassa postauksessa). Lisäksi olisi tulossa vielä toinen kääpiövuorimänty ja kaksi karviaista. Tarkoitus olisi saada ryhmästä kohtuullisen tiiviskasvuinen jotta se toimisi näkö- ja tuulisuojana.

Tässä on projekti lähes alkutekijöissään. Yksi omenapuu istutettu, toiselle tulossa kuoppa.

Tässä tilanne kun omenapuut, korallikanukka ja rusokuusama on istutettu ja maa tasattu:

Tässä on tilanne johon ollaan päästy. Paitsi että viimeaikaiset kovat tuulet ovat puhaltaneet katetta pitkin nurmikkoa ja kankaat ovat ihan mytyssä.


Sisko laittoi sipuleita kasvamaan joten minunkin piti laittaa. Kasvimaa täyttyi alta aikayksikön joten minun piti tehdä sellainen ex tempore -kasvimaa kasasta jossa on ollut ruohotuppaita ja savea kompostoitumassa. Onneksi en ehtinyt käyttää kaikkea multaa muihin projekteihin. Nyt minulla on siellä muutama rivimetri puna- ja keltasipulia kasvamassa.

Viime viikko ei ollut kasvihuoneelle kovin hyvä. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä tuuli puhalsi muovihupun pois kehikon päältä ja samalla hajosi sen hupun oviaukko ihan kokonaan. Vedin hupun silti takaisin paikoilleen. Mutta eiköhän nyt sunnuntaina taas tuullut kovasti ja huppu repeili sieltä täältä. Se piti ottaa pois kokonaan ennenkuin koko hökötys ehti romahtaa kasaan. Nyt olen sitten pulassa hunajamelonien, paprikan ja tomaattien taimien kanssa. Mihin ihmeeseen laitan ne kesäksi kasvamaan? Oikea kasvihuone olisi kiva saada mutta sen tilaaminen ja kokoaminen ei kovin nopeasti onnistu. Aargh!

Mutta jotain kivaakin on sattunut. Tässä ovat ensimmäiset tulppaanit jotka ovat suostuneet kukkimaan minun pihalla: