Sivut

sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Mopo karannut - onko näkynyt?


Olen onnistunut saattamaan itseni aikamoiseen pulaan. On nimittäin tullut kylvettyä älytön määrä siemeniä. Ja lisää on odottamassa. Jostain syystä maailmassa on niin paljon ihania kasveja, joiden kasvattamista on välttämättä kokeiltava heti nyt. Sydäntä särkee kun ajattelee kuinka monta hyvää koristetupakan tainta minun on heitettävä suoraan roskiin, koska en voi koulia kaikkia kahtasataa erillisiin purkkeihin. Missä ihmeessä kasvatan esimerkiksi parikymmentä chiliä? Täytyy varmaankin alkaa jossain vaiheessa jakamaan ylimääräisiä taimia sukulaisille ja muille "vapaaehtoisille" raukoille.

Olen kylvänyt esimerkiksi valkoisia ahkeraliisoja, kahta eri kirsikkatomaattilajia, kesäpäivänhattuja, värinokkosia, erilaisia salvioita, verbenoita, köynnöksiä, monivuotisia orvokkeja, petunioita, pelargoneja, chilejä, jaloritarinkannuksia, hämähäkkikukkia, erivärisiä koristetupakoita,... Perjantaina kävin Kärkkäisellä ja siellä oli myytävänä Virginian tupakan siemeniä. Olihan niitäkin sitten pakko ostaa ja kylvää. Saa nähdä saadaanko vuoden päästä kokeilla luomusikareita.

Lopuksi kuva tällä hetkellä kukkivasta amarylliksestä, joka on joulun 2006 ostos. Sen uudelleenkukittaminen jäi hieman myöhäiseksi, koska emme olleet jouluna kotona. En muistanutkaan miten valtavia sen kukat ovat. Aivan upea ilmestys! Näitä tarvitaan lisää.