Sivut

lauantai 6. lokakuuta 2007

Ruskaretkellä















Viime päivityksestä onkin jo aikaa. Kesäkukat ovat kuolleet ja on kukkasipuleiden istutusaika. Olen haalinut aikamoisen läjän tulppaaneja, narsisseja ja krookuksia. Olen odotellut kylmempiä ilmoja, jotta ne eivät alkaisi itää päästessään maahan. Eiköhän nyt ala olemaan tarpeeksi viileää.

Pidimme miehen kanssa syyskuun puolessa välissä viimeisen kesälomaviikon. Ohjelmassa oli retkeilyä Käsivarressa. Aloitimme kevysti kävelemällä Ailakkalahdelta Ailakkajärvelle, jossa yövyimme autiotuvassa ihan kahdestaan. Seuraavana päivänä suuntasimme Termisjärvelle, jossa saimme nukkua toisen yön autiotuvassa ylhäisessä yksinäisyydessä. Kolmantena päivänä näimme ensimmäistä kertaa muita ihmisiä saapuessamme Kalottireitin varrella olevalle Saarijärvelle. Nukuimme autiotuvassa parin vanhan miehen kanssa (itävaltalainen ja amerikkalainen). Varaustuvan puolella oli äänekäs akkalauma. Neljäntenä päivänä marssimme sitten takaisin Kilpisjärvelle. Sää oli lähes koko ajan sateista. Ensimmäisenä päivänä oli jopa lunta maassa kun meni tarpeeksi ylös. Maaruska oli kehno mutta puut olivat niin loistavan värisiä että silmiä häikäisi.

Varoitus. Älkää lähtekö Termisjärveltä Salmikurua pitkin Saarijärvelle. Kuru oli perhanan kivinen ja raskas. Menkää mistä tahansa muualta. Älkää myöskään käyttäkö Kalottireittiä. Reitit on poljettu välillä kovaksi ja kiviseksi, välillä mutaiseksi. On paljon mukavampi kulkea reittien ulkopuolella.

Tässäpä vielä muutama valokuva:
Termisjärvi













Salmikuru













Sumuinen Saana