Sivut

sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

Loman loppu







































Eipä ole sitten tullut kirjoiteltua koko loman aikana. Enimmäkseen olen lukenut kirjoja ja puuhaillut puutarhassa. Tällä hetkellä työn alla on mansikkamaa. Unikot ovat nyt kukassa. Seuraavaksi niistä voikin sitten kerätä siemenkotia kuivattavaksi. Erilaisia koristeheiniäkin olen päässyt keräämään. Tomaatteja on tulossa ihan mukava määrä kunhan ne nyt vain kypsyisivät. En ole kovin säilöttyjen vihreiden tomaattien ystävä. Chilit ovat alkaneet kukkia enemmänkin ja muutama chilipaljokin on jo ilmestynyt. En usko että ne ehtivät kypsyä ennen pakkasia, mutta pitänee nostaa pensaat sisälle ennen kuin ne paleltuvat.















Chileistä olen oppinut sen verran että ne eivät kestä kovin kuumaa eivätkä suoraa auringonpaistetta kovin pitkään. Olenkin pitänyt ne paikassa, johon paistaa aurinko vain parin tunnin ajan päivässä mutta joka on kuitenkin valoisa. Muuten hoito on jäänyt siihen, että olen siirtänyt ne tarvittaessa isompaan ruukkuun ja pitänyt huolen että ne eivät kuivu. Aika vähän ne kuitenkin tarvitsevat kastelua. Keskimäärin kerran viikossa olen antanut niille sellaista vaaleanpunaista Kekkilän kastelulannoitetta (Puutarhan Kesä, tai jotain sellaista). Luin jostain että chilit eivät pidä tavallisesta Substralista tai muista huonekasvilannotteista. Jos jotain tekisin toisin, niin kylväisin siemenet muutamia viikkoja aikaisemmin (kylvin 25.3). Siemenethän olivat peräisin punaisista pitkistä chileistä jotka ostin syötäväksi (myydään nimellä Pirkka punainen mieto chili).



perjantai 6. heinäkuuta 2007

Vihdoinkin kesäloma

Vielä sekuntikin töissä, niin olisin pimahtanut. Mutta nyt saa siis laiskotella kokonaiset kolme viikkoa. Säästän yhden lomaviikon syyskuulle, jolloin on paremmat vaelluskelit. Pitäisi kaiketi käydä vähän kävelylläkin sitä silmällä pitäen.

Mutta nyt kesän kunniaksi kuvia kukista omalta pihalta.

Tässä on komeimmat heti alkuun: ruskoliljoja.












Tomaattipuskat alkavat olla niin reheviä, ettei tiedä miten päin niitä kuvaisi.














Sinilaukkoja:















Chilit tekee nuppuja ja alkavat varmaan myös kohta kukkia. Marjaluteet imevät ruiskaunokkeja. Niille näyttää kelpaavan kaikki muut kasvit paitsi marjoja tekevät.

Tässä vielä ryhmäsamettikukkia. Lobeliat vasta aloittelevat kukintaa. Pitänee kylvää ne ensi vuonna hieman aikaisemmin.