Sivut

maanantai 4. kesäkuuta 2007

Rikkaruohoja ja luteita

Mies pääsi viikonloppuna käyttämään tietokonetta ja sai internetin (taas) rikki. On se lahjakas. Minulla meni kaksi päivää ennenkuin muistin, että se vika johtuu siitä, että verkkokortti menee silloin tällöin 'pois käytöstä' -tilaan. Kun sitten sain sen kuntoon, kirjoitin blogia ja olin painamassa 'Julkaise'-nappulaa, niin operaattori ystävällisesti päätti ajaa serverinsä alas ilmoittamatta asiasta etukäteen. Tällä hetkellä meillä on taas suora yhteys maailmalle. Toivottavasti ehdin nyt julkaista ennenkuin jokin taas hajoaa.

Saimme viikonloppuna istutettua havut. Mutta sitä ennen piti kitkeä rikkaruohot maasta. Oli sekin varmaan näky: kaksi aikuista istumassa maassa tonkimassa multapaakkuja. Olen vetänyt varmaan tuhat juolavehnän juurta mullan seasta. Havujen väleihin ja eteen olen laittanut jo joitain kuivan ja paahteisen paikan kasveja: ruiskaunokkeja, keltamaksaruohoa, isorikkoja ja kangasajuruohoa. Tässä sunnuntain tilanne:









Sunnuntaina illalla suoritimme massamurhan. Tapoimme valehtelematta sadoittain marjaluteita. Resepti on tämä: ensin ne suihkutetaan kylmällä vedellä alas pensaasta ja sitten litistetään esimerkiksi istutuslapiolla pikkukuokkaa vasten. Emme ole ilmeisesti ainoita tämän ongelman kanssa. Suomi24:n keskustelupalstalla valitellaan samasta ongelmasta. Syreenien kukat ovat mennyttä kalua. Toivottavasti ne kuitenkin jaksavat vielä kasvaa tänä kesänä.